OUDENBOSCH, EEN HEERLIJKE PLEK OM TE WONEN
Op een steenworp afstand van Roosendaal in West-Brabant ligt Oudenbosch. Deze charmante plaats vormt het centrum van de gemeente Halderberge, die in 1997 is ontstaan door het samenvoegen van Hoeven, Oudenbosch en Oud en Nieuw Gastel.

Oudenbosch is vooral bekend vanwege de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara. De botanische tuin Arboretum Oudenbosch heeft bomen, bloemen en planten uit Azië, Amerika en heel Europa. De voormalige kloostertuin is ideaal voor een rustige wandeling, rondleiding of om in stilte een boek te lezen.

De meeste winkels concentreren zich in de Fenkelstraat, de Professor van Ginnekenstraat en de Kade. De Kade is tevens de plek waar kanaal de Mark uitkomt. 

Hier is een klein haventje gevestigd waar je met regelmaat vissers een hengeltje in ‘t water ziet werpen. U kunt genieten van de bosrijke omgeving en van de diverse bezienswaardigheden die u onderweg tegen zult komen in deze groene gemeente met diverse wandel-, fiets-, skeeler,- en paardrijdroutes. Daarnaast is Bosbad Hoeven met waterpark Splesj en de binnenspeeltuin een echte publiekstrekker en zo ook de jachthaven van Oudenbosch en het nabij gelegen Breda International Airport. Welkom in Oudenbosch!

Foto’s Oudenbosch: Marcel Otterspeer Fotografie – www.otterspeer.com

Foto’s mogen zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming niet worden gekopieerd.